Byrianiretter

 

Ordet “biryani” er en urdu ord avledet fra det persiske språket, som ble brukt som et offisielt språk i ulike deler av middelalderens India, av ulike islamske dynastier. En teori er at det stammer fra “birinj”, det persiske ordet for ris.
En annen teori er at det stammer fra “biryan” eller “beriyan” (for å steke eller steke).
Alle rettene serveres med ris og saus.
 

59. Kylling biryani

Benfri kylling surret med kardemomme, nellik, kanelstang
rosiner og cashewnøtter. Serveres med biryanisaus.

Boneless meat of chicken stirred with cardamom, cloves, cinnamon stick, raisins and cashewnuts. Served with biryani sauce.

Kr. 220.-

 


60. Lam biryani

Benfritt lammekjøtt surret med kardemomme, nellik, kanelstang, rosiner og cashewnøtter. Serveres med biryanisaus.

Boneless meat of lamb stirred with cadamom, cloves, cinnamon stick, raisins and cashewnuts. Served with biryani sauce.

Kr. 229.-

 


61. Kongereker biryani

Ris og grillede kongereker surret med nellik, kanelstang og
cashewnøtter. Serveres med biryanisaus.

Rice and grilled king prawns stirred with cloves, cinnamon stick and cashewnuts. Served with biryani sauce.

Kr. 229.-


 


62. Vegetar biryani

Ris og grønnsaker surret med kardemomme, nellik, kanelstang og cashewnøtter. Serveres med biryanisaus.

Rice and vegetables stirred with cardamom, cloves, cinnamon stick and cashewnuts. Served with biryani sauce.

Kr. 209.-